Altın 9 ay sonra bin 900 dolar/onsun üzerine döndü

Altın 9 ay sonra bin 900 dolar/onsun üzerine döndü

Vakıf Katılım

Altın geçtiğimiz hafta bin 900 dolar/onsun üzerine dönerek son 9 ayın en yüksek seviyesinde yeni bir zirve kaydetmiş oldu. Geçtiğimiz haftaya bin 866 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, hafta boyu güçlenme yaşayarak bin 922 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Haftalık kapanışını bu seviyeye yakın seviyeden yapan sarı maden, 1920 dolar/onstan yaparak yüzde 2,9 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş geçtiğimiz hafta alıcılı seyrederek, altınla uyumlu bir haftayı geride bırakarak kazançla bir haftayı geride bıraktı. 23,84 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 24,27 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 1,8 kazancı hanesine yazdı.

Platin geçtiğimiz haftayı kırmızıda kapatan bir kıymetli maden olarak öne çıkarken, bin 100 dolar/ons seviyesinin üzerinde kalmayı başaramadığı bir haftayı yaşamış oldu. Bin 97 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, bin 66 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayarak yüzde 2,4 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum da platinle birlikte kırmızıda kapanış yapan diğer kıymetli maden olurken, bin 800 dolar/onsun altına geri dönmüş oldu. Bin 811 dolar/onstan seansa başlayan paladyum, bin 787 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 15 dolar/onsla gerçekleşerek primli işlemler devam etti. Hacim açısından ortalamanın üzeri bir hafta geride kalırken 28 bin 436 kilogram altın, 28 bin 943 kilogram gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı