ABB Çocuk Meclisi üyeleri mazbatalarını Başkan Yavaş’tan aldı

ABB Çocuk Meclisi üyeleri mazbatalarını Başkan Yavaş’tan aldı

Vakıf Katılım

Başkentin yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanıyan ve çocuklara haklarının öğretildiği Çocuk Meclisi’nde yeni başkan ve asil üyeler mazbatalarını ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın elinden aldı.

Mazbata törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu da katıldı.

Başkan Yavaş, tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak, konuşmasında çocuklara şu sözlerle seslendi:

“Çocuklarımız, demokratik ve birbirlerine saygılı bir şekilde önergelerini verdiler. İnşallah bunlar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de öncelikli olarak okunacak. Çocuk hakları konusunda bu kadar bilinçli bir nesle, birbirlerine olan sevgileriyle, saygılarıyla gözümüz arkada kalmadan emanet edebileceğimiz Ankara olduğunu görüyorum ve kendilerini çok tebrik ediyorum, başarılı çalışmalar diliyorum.”

“Ankara’da çocuklar daha mutlu olacak”

Yavaş’ın Çocuk Meclisi yeni üyelerinin mazbata törenine katılarak heyecanlarına ortak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen 27. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Esma Saraç, “Çok mutluyum, çok gururluyum. Yeni dönemde ‘çocuk dostu’ bir kent için çalışacağız ve Ankara’da çocuklar daha mutlu olacak” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

İlk önergeler verildi

Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Elif Nisa Ergöz’ün, “23 Nisanlarda, Ulusal ve Uluslararası katılımcılarla ‘Çocuklar Ankara’dan Sesleniyor Buluşması’ düzenlenmesi”, Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Ayşe Beliz Temizer’in, “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla, öncelikle imkanları kısıtlı bölgeler olmak üzere, ilk ve ortaokul öğrencilere yönelik kahvaltı ve öğlen yemeği desteğinin bedelsiz olarak sağlanması” ve Basın Yayın Komisyonu Üyesi Robin Halid Aktan’ın, “Belediyemizin bisiklet yollarının çocuk parkları ve okul yollarıyla bağlantılı olması” konularında verdikleri önergeler oylanarak kabul edildi.

Hibya Haber Ajansı