Petrolden kötü haber

Petrolden kötü haber

Vakıf Katılım

Petrol Sanayi Derneği – PETDER Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi. Güncel Brent ve dizel fiyatları hakkında bilgi veren Şiper, şu açıklamalarda bulundu.

“Geçtiğimiz hafta, EPDK’nın önderliğinde Türkiye’deki bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, marjlarından fedakârlık ederek pompa satış fiyatlarında indirime gitmişti. Sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ile bunun pozitif etkisinin görüleceği öngörülüyordu. Ancak, OPEC üretiminin kısıtlanması ile birlikte petrol fiyatlarının da tekrar yükselişe geçtiği görülmektedir. Son bir ay içerisinde 20 USD’den 42-43 USD’ye yükselen brent petrol, 200 USD’den yaklaşık 350 USD’ye yükselen dizel ürün fiyatından dolayı pompa fiyatlarının artması söz konusu olmuştur.

Tüm bu gelişmeler, Türkiye akaryakıt piyasasındaki bazı dağıtım şirketlerinin geçtiğimiz hafta uygulamaya koydukları indirimlerin dışında seyretmiştir.

İndirilen marj seviyeleri korunmakla birlikte, petrol piyasasında yaşanan bu gelişmelerin tetiklediği ürün fiyatındaki artışın, maalesef önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması beklenmektedir.

Petrol fiyatlarının bir müddet daha 40-50 USD arasında kalacağını öngörüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı