İkinci satış ortağı toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdi

İkinci satış ortağı toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdi

Vakıf Katılım

Amazon.com.tr bugün düzenlediği online satış ortağı toplantısı ile KOBİ’lerine sunduğu güncel servisler hakkında bilgi verdi. Amazon.com.tr’de satış ortağı hesabı açma, e-ihracat fırsatları, Global Satış aracılığıyla büyüme ve Amazon Lojistik ile ilgili birçok bilginin paylaşıldığı toplantıya ülke genelinden 380 KOBİ katıldı.

Amazon Satıcı Servisleri, KOBİ’lerin satışlarını hızlandırıp globalde büyümelerine imkân tanıyan Global Satış Programı ve Amazon Lojistik (FBA) hakkında satış ortaklarını bilgilendirdi. Toplantıda Amazon liderleri ile bir araya gelen KOBİ’ler, Amazon.com.tr vasıtasıyla işletmelerini büyütmelerine yardımcı olacak araç ve servisler hakkında da birincil ağızdan bilgiye sahip oldular. Dünya genelinde milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Amazon, küçük işletmelere kendi ülkeleriyle sınırlı kalmadan ürünlerini milyonlarca potansiyel müşteriye ulaştırma imkânı tanıyor.

Olanaklarımızı KOBİ’leri desteklemek için kullanmakta kararlıyız.”

Amazon.com.tr Ülke Müdürü Richard Marriott, “Küçük işletmeler Amazon ile gelişiyor. Türkiye’deki girişimleri bir araya getirerek işletmelerini bir üst seviyeye taşıma süreçlerine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Amazon’da satış yapan KOBİ’ler, ürünlerini Avrupa’ya hatta tüm dünyaya ulaştırabiliyor, yeni müşterilere ulaşan işletme sayısı her geçen gün artıyor. KOBi’lere Avrupa’ya ihracatın yanı sıra Global Satış aracımızla ürünlerini Amerika (ABD, Kanada ve Meksika), Asya-Pasifik bölgesi (Japonya, Hindistan, Avustralya ve Singapur), Orta Doğu ve Kuzey Afrika (Birleşik Arap Emirlikleri) pazarlarına ulaştırma fırsatı sunuyoruz. Bu servisimiz satış ortaklarımızı destekleme yolunda attığımız önemli bir adım. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla KOBİ’leri güçlendirip onları online satışa yönlendirebilmeyi; böylece Amazon müşterilerine ihtiyaçları olan tüm ürünleri sunabilmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Marriott, Amazon.com.tr’nin diğer destek programları hakkında, “Bunun için ürünlerini tüketicilerle buluşturabilmesi için binlerce işletmeye destek vererek yatırımlar yapıyor, ekonomiye katkıda bulunuyoruz. İş ortaklarımız ile birlikte ülke genelinde doğrudan ve dolaylı yüz binlerce kişiye istihdam sağlanmasını destekliyoruz. Hem yeni satış ortaklarımıza hem de Pazar yerimizde halihazırda satış yapan iş ortaklarımıza e-ticaret kabiliyetlerini geliştirebilecekleri çeşitli destek programları sunuyoruz. Dijital ortama taşıdığımız satış ortağı eğitimlerimiz, reklam desteklerimiz ve Amazon Lojistik hizmetinden faydalanan KOBİ’lere belirli ücretlerin iadesi bu çalışmalarımızdan bazıları,” ifadelerini kullandı.

“Satış ortaklarımızın Amazon.com.tr’nin sunduğu özellikler ve programlar hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilmeleri ve satış performanslarını artırmalarına destek olmak adına Amazon Satıcı Paneli’nde ürün listelemeden performans yönetimine, Amazon Lojistik (FBA)’den Amazon Avrupa’da satış yapmaya kadar birçok eğitim içeriğine yer verdik,” diyen Amazon.com.tr Ülke Müdürü Richard Marriott, “KOBİ’leri destekleme konusunda attığımız adımlar kapsamında düzenlediğimiz bu toplantılar da satış ortaklarımıza lokal ve uluslararası düzlemde online iş kurmayı ve yönetmeyi öğretmek adına oldukça faydalı,” diye ekledi.

Amazon Satıcı Hizmetleri 2000 yılında kurulduğundan bu yana tüm dünyadaki işletmelere satışlarını artırma ve yeni tüketicilere ulaşma konusunda destek oluyor.


Hibya Haber Ajansı