"Made in China" Katar Dünya Kupası'na büyük destek sağladı

Vakıf Katılım

Katar’daki birçok stadyum inşasına Çin’den işletmeler katıldı. Bunlar arasında Katar Dünya Kupası’nın ana stadyumlarından biri olan Lusail Stadyumu, Çinli bir işletmenin üstlendiği ilk Dünya Kupası stadyum projesi oldu. Stadyumun inşasında birçok ilk gerçekleştirildi. Projeden sorumlu Çin işletmesinden yetkili Li Chongyang, Lusail Stadyumu'nun FIFA standartlarına göre yapılan dünyanın en ileri, en büyük ve en kapsamlı profesyonel stadyumu olduğunu söyledi.

Öte yandan Katar’ın beş bölgesinde inşa edilen 15 süper büyük su deposu projesine, yine Çin önemli katkı sağladı. Bu su depoları, Dünya Kupası sırasında su güvenliğini güvence altına alacak.

Katar’ın yeni enerjili elektrik üretiminde, yine Çinli bir işletme önemli rol oynadı. Çinli işletmenin yapımını üstlendiği kurulu gücü 800 megavat olan Alcazar Fotovoltaik Elektrik Santrali, Katar’ın yeşil Dünya Kupası için verdiği taahhüdünü yerine getirmesine yardımcı oldu.

2022 Dünya Kupası özel mağazalarında satışa sunulan futbol topu, forma, eşarp/kaşkol, sırt çantası ve şapka gibi lisanslı ürünlerden birçoğu Çin’de üretildi.

Bunun dışında, Katar Çin’den bin 500 otobüs ithal etti. Bu sayı, Dünya Kupası için serviste bulunan tüm taşıt sayısının yüzde 30’undan fazlasını oluşturdu.

Öte yandan, milyonlarca futbolseveri ağırlamak üzere Katar, ülke genelinde altı futbolsever köyü kurdu. Çinli işletmeler, bu köyler için on binden fazla konteyner tipi ev sağladı.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı