Şanlıurfa'ya bombalı saldırı için gelen 3 kişi yakalandı

Şanlıurfa'ya bombalı saldırı için gelen 3 kişi yakalandı

Vakıf Katılım

ŞANLIURFA - 21.11.2022 - HİBYA - Suriye'den Şanlıurfa'ya giriş yapan ve Şanlıurfa'da bombalı eylem yapmak için gönderildiğini söyleyen 3 şahıs, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar neticesinde Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinden Şanlıurfa'ya giriş yapan bir örgütü üyesi ekipler tarafından gözaltına alındı.
Suriye uyruklu şahıs, terör örgütünün talimatları doğrultusunda Şanlıurfa'da bombalı eylem yapmak için gönderildiğini söyledi.

Ayrıca şahsın irtibatta olduğu tespit edilen 3 Suriye uyruklu şahıs daha, Şanlıurfa ve Bursa'da yapılan çalışmalar doğrultusunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 3'ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hibya Haber Ajansı