Erdoğan, Rize’de yapımı tamamlanan 33 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, Rize’de yapımı tamamlanan 33 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Vakıf Katılım

Erdoğan'ın açılış töreninden satır başları;

- Toplam yatırım bedeli 525 milyon lira olan 33 kalem eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

- Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan; Rize -  Artvin Havalimanı’mızın yapımına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz. 

- Yaş çay primi ve budama desteği olarak 2002 yılında 24,4 milyon lira ödenmiştir. Biz 2019 yılında 176 milyon lira destek ödemesi yaptık. Ayrıca son 18 yılda 2,5 milyar lira yaş çay primi ve budama desteği sağladık. 
- Rize'de Çaykur tarafından 2002 yılında 378 bin ton çay alımı yapılmışken, 2019 yılında alınan çay miktarını 517 bin tona çıkardık. 

- Rize'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için Varda ve Andon kaynağından aldığımız suyu, inşa ettiğimiz tesislerle şehrimize ulaştırdık. Ayrıca yine Varda kaynaklarından 85 kilometre uzunluğundaki ikinci kısmı ile de yerleşim yerlerine su ileteceğiz. 


- Dün AK Parti’nin kuruluşunun 19. yıl dönümüydü. Kasım ayı itibariyle de iktidarımızın 18. yılını geride bırakmış olacağız. Dünyada pek çok siyasi partinin toplam ömrünü aşan bir süreyi biz iktidarda geçirme şerefine nail oldu. Milletimiz bize girdiğimiz her seçimde birinci parti olma ünvanını karakaşımıza kara gözümüze bakarak vermedi. Milletimiz hizmete bakıyor, duruşa bakıyor, söylenen söz,  yapılan işe bakıyor.

- Biz şuanda Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Ege'de, haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık. Ama her sorunu kendi mecrasında ve çapı içinde tutmak şartıyla bu doğrultuda adımlar atılabilir. Tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayız.

- Kendi ajandalarını, kendi zihin dünyalarındaki hesaplaşmalarını bizim üzerimizden görmeye kalkarlar ise hiç kusura bakmasınlar. Asla izin vermeyeceğiz. 


- Türkiye'nin nice meselelerini çözmüş, nice reformlarını hayata geçirmiş, atılamaz denen nice adımlar atan bir partisi olarak milletimizden bize güvenmesini istiyoruz. Biz milletimize güveniyoruz ve milletimizle el ele, omuz omuza inşallah bu yolda yürümeye devam edeceğiz.


Hibya Haber Ajansı