KOBİ’lere dijital dünyanın kapıları açılıyor

KOBİ’lere dijital dünyanın kapıları açılıyor

Vakıf Katılım

EG Bilişim Teknolojileri, yeni bir projeyle küçük ve orta ölçekli işletmeleri dijital pazarlamanın avantajlarıyla tanıştırıyor. Koronavirüs sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen KOBİ’lerin hedef kitlelerine ulaşmalarını sağlayacak proje, Haziran sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacak.

 

Türkiye’de başta KOBİ’ler olmak üzere iş dünyası, Covid-19’un olumsuz etkilerini azaltmak için dijital pazarlamaya ağırlık verme eğilimi gösteriyor. We Are Social 2020 raporuna göre, nüfusu 82 milyonu aşan ülkemizde 62 milyon internet kullanıcısı var. 54 milyon kişinin aktif sosyal medya kullanıcısı olduğu ülkemizde, kişi bazında günde ortalama 7,5 saat internete bağlı kalınıyor. Dijital ortamın yoğun olarak kullanıldığı Türkiye’de dijital pazarlama hacmi her geçen yıl büyüyor.

 

KOBİ’lerin yüzde 71’i dijital mecraları tanıtım amacıyla kullanıyor

Facebook’un Future of Business raporuna göre, Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 71’i yeni ürün veya hizmetlerini tanıtmak için dijital platformları kullanıyor. Online araçları, müşteriler ve tedarikçilerle iletişim kurma amacıyla kullananların oranı yüzde 63. İnterneti ürün veya hizmet satışı için kullanan KOBİ’lerin oranı yüzde 56 iken, bilgi edinmek amacıyla kullananlarınki ise yüzde 58. Bu durum, markaları arama motorlarında üst sıralarda çıkmak ve kolay bulunmak için reklam vermeye yöneltiyor. KOBİ'ler dijital pazarlamada doğru stratejiyi belirleme ve etkili adımlar atma konusunda çaba gösteriyor.

 

Ekonominin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lere dijital pazarlama dopingi

Koronavürüs nedeniyle pazarlama sürecinde sorun yaşayan, hedef kitlelerine ulaşamayan işletmeler için geliştirdikleri destek paketlerine değinen EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül şu bilgileri paylaştı: “Türk ekonomi yapısının yüzde 99,83’ünü oluşturan KOBİ’lerin koronavirüs nedeniyle yaşadığı pazarlama sıkıntısını minimalize etmek üzere farklı hizmet kapsamı bulunan üç ayrı dijital pazarlama paketini kullanıma sunduk. ‘Yeni başlayanlar için Google Ads reklamları’ paketlerimiz ile etkin destek ve hizmetlerle KOBİ’lerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarını sağlayarak ekonomik kalkınmadaki paylarını artırmalarına katkı sağlıyoruz. İşletmelerin bu hizmetten ücretsiz faydalanmaları için linkte açılacak formu doldurmaları yeterli. Ardından Google Ads reklam hesapları ve reklam kampanyaları ücretsiz olarak açılacak ve herhangi bir hizmet bedeli ödemeyecekler. Üstelik bu süreçte reklam yayınlamaya başlayan işletmelerin hesaplarına 45 gün içerisinde ilave 150 TL ‘ye kadar hediye reklam bütçesi de yüklenecek.”

 

 

Koronavirüs nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen KOBİ’lere destek

Türkiye’nin ilk Google SMB Premier partnerlerinden EG Bilişim Teknolojileri tarafından hizmete sunulan “Yeni başlayanlar için Google Ads reklamları” destek paketleri, dijital pazarlama ile henüz tanışmamış işletmelerin bu alanı etkin kullanarak ekonomik performanslarını artırmayı hedefliyor. Haziran sonuna kadar ücretsiz kullanılabilen reklam paketleri cazip çözümler sağlıyor. Koronavirüs sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen KOBİ’lerin büyümesine katkı sağlayacak destek, kurulum hizmeti ve opsiyonel olarak sunulan optimizasyon, iletişim ve ileri seviye hizmetler ile işletmelerin dijital dünyada daha etkin rol oynamasını sağlıyor.


Hibya Haber Ajansı