Çin, Temmuz ayında 370 bin uluslararası uçuş gerçekleştirdi

Çin, Temmuz ayında 370 bin uluslararası uçuş gerçekleştirdi

Vakıf Katılım

Çin, Temmuz ayında 370 bin uluslararası uçuş gerçekleştirdi
 
 
Çin havayolu şirketi Air China, güneybatı Çin’in Sichuan eyaleti başkenti Chengdu’yu Almanya’nın Frankfurt kentine bağlayan uçuşlarını yeniden başlattı. Söz konusu uçuş Covid-19 pandemisi nedeniyle askıya alınmıştı. Bu, Çin’in batısı ile Avrupa arasında, Çin Sivil Havacılık Dairesi’nin uygulamaya koyduğu ‘ödüllendirme ve cezai durdurma’ mekanizması uyarınca yeniden başlatılan ilk uçuş hattı.  
 
Çin Sivil Havacılık Güvenlik Bölümü Başkan Yardımcısı Wu Shijie ülkesinin 20 yabancı ülkedeki destinasyonlara düzenli uçuşlarına yeniden başladığını bildirdi. Temmuz ayında, Sivil Havacılık Dairesi’nin istatistiklerine göre Çin, toplam 370 bin uçuş gerçekleştirerek günlük ortalama 11 bin 941 uçuş rakamına ulaşıldı.
 
Her perşembe Avrupa’ya Airbus A330-200 ile gerçekleştirilecek olan uçuşların ilki bu perşembe günü 12.35’te Frankfurt’a yapıldı. Aynı uçak, 14 Ağustos Cuma günkü dönüşünde Chengdu’ya 182 yolcu getirdi. Air China, uçuşları yeniden başlatmadan önce, salgının önlenmesine ve kontrolüne ilişkin olarak ortaya belirli planlar koymuş olduğunu açıkladı.
 

Çin Uluslararası Radyosu


Hibya Haber Ajansı