Tüm İsveç beyaz giysili adamın peşinde

Tüm İsveç beyaz giysili adamın peşinde

Vakıf Katılım

(Videolu Haber)

Dış Haberler, 8 Haziran (HİBYA) – Tüm İsveç, Göteborg kentinde dünkü Black Lives Matter protestoları sırasında bir markete saldıran grubu durduran beyaz giysili kişinin kimliğinin peşine düştü.

Gösterilerden sonra sosyal medyaya yansıyan video klibinde beyaz giysili adam bir marketin camlarına kırmaya çalışan grubun önüne geçerek grubu uzaklaştırmayı başarması izleniyor.

Videonun viral olmasıyla birlikte bir çok yorumda henüz kimliği belirlenemeyen gencin ''Yılın Göteborg Vatandaşı'' adayı olması gerektiği belirtiliyor.

Görüntüleri kaydeden kentteki bir okulun müdürü olan Hamid Zafar paylaşımını ''Soğuk kanlılığın ve sivil cesaretin simgeleşmesi'' başlığıyla yayınladı.

Paylaşıma yorum yapanlardan biri de Birleşmiş Milletler eski Genel sekreter Yardımcısı Jan Eliasson oldu.

Eliasson yorumunda ''Beyazlı adam takdire şayan. Yalnız tek başına olduğu için üzgünüm. Yine de ırkçılığa karşı mücadelede diğerlerinden daha fazlasını yapıyor.'' diye yazdı.

Göteborg Belediyesi Meclis Başkanı Axel Josefson da beyazlı kişinin yılın vatandaşlığına güçlü bir aday olduğunu belirtip vatandaşlardan bu kişinin bulunmasında yardımcı olunmasını istedi.

Beyazlı gencin bir başka videoda, başka bir yerde döşeme taşı söken bir kişiye de engel olduğunun görüldüğü belirtiliyor.

Görüntünün kaynağı JohannesGKD 
Hibya Haber Ajansı