Bireysel müşteri sayısı yüzde 350 arttı

Bireysel müşteri sayısı yüzde 350 arttı

Vakıf Katılım

Koronavirüs, sektörlerin dönüşümüne hız verdi. Virüsün hayata etkisini azaltmak için sorumluluk alarak eve kapanan tüketiciler, e-ticaret platformlarından daha hızlı, kontrollü ve hijyenik bir teslimat modeli talep etmeye başladı. Avansas Genel Müdürü Sedat Anak, e-ticaret sektöründeki yeni nesil alışveriş yöntemlerini ve bu dönemin e-ticaret satışlarına etkisini değerlendirdi.

Koronavirüsün etkilerinden korunmak ve hayata etkisini azaltmak için evden çalışma yönteminin benimsendiği günümüzde, tüketicilerin virüsten korunmak için aldığı yeni önlemler alışveriş alışkanlıklarıyla birlikte beklentileri de değiştirdi. Satışlarını artıran e-ticaret sektöründe teslimatta hız ve hijyen beklentisi de arttı.

Hızlı teslimatın yanı sıra temassız ödeme işlemlerinde de artış yaşandığını belirten Avansas Genel Müdürü Sedat Anak, "Perakende sektöründe ve tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki dönüşüm, koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına almasıyla hızlandı. Günlük işlerin elektronik ortamda gerçekleştiği ve hijyen beklentisinin arttığı bu şartlar altında siparişin kapı önüne bırakılması gibi yeni teslimat formülleri hayatımıza girdi. Tüketicilerin hijyen beklentisinin yanı sıra günlük ihtiyaçların karşılanması noktasında da hızlı teslimat beklentisinin bir ihtiyaca dönüştüğünü görüyoruz. Bu sürecin sektörümüzü bir dönüşüme zorlayacağını ve birkaç günle ifade edilen e-ticaret teslimatlarının, hızlı teslimat pazarındaki uygulamalarla daha da kısalacağını öngörüyoruz” dedi.

“BİREYSEL TÜKETİCİLERE DE 1 İŞ GÜNÜNDE TESLİMAT”

Tüketicilerin bugünkü ve gelecekteki beklentilerini eksiksiz karşılayabilmek adına e-ticaret sektörüne hizmet veren tüm tarafların sorumluluk ve görevlerinin arttığına da dikkat çeken Sedat Anak, “Bu süreçte biz de tüketiciler için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. İşyerlerinin ihtiyaçlarını hızlı karşılamak üzere 1 iş gününde teslimat yapmak amacı ile kurduğumuz araç filomuzu daha da güçlendirdik ve evden çalışma modeliyle birlikte artan ev ve bireysel temel tüketim ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sistemimizi vatandaşlara da açtık.” dedi.

"EN ÇOK KAĞIT HAVLU SATILIYOR"

Bu süreçte müşterilerine sundukları istikrarlı fiyat politikasından asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Sedat Anak, "Sosyal izolasyon konusunda gerekli önlemini alan, evlerini iş yerine çeviren vatandaşlarımız, alışverişini de internetten yaptı. Son 10 günlük satış verileri incelendiğinde bireysel tüketici sayısında bir önceki döneme göre büyüme yüzde 350 oranında gerçekleşti. Avansas üzerinde en çok talep gören ürünler ise; hijyende ve temizlikte kağıt havlular, tuvalet kağıtları, karton bardaklar, sıvı sabunlar, çamaşır suları ve yüzey temizleyicileri, gıdada ise çay, Türk kahvesi, küp şeker ve filtre kahve oldu.” dedi.

"TESLİMATLARI KENDİ FİLOMUZ VE ÇALIŞANLARIMIZ YAPIYOR"

Teslimatları İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ illerinden verilen siparişleri 1 iş gününde*, kendi araç ve personelleriyle, geri kalan illere ise Yurtiçi Kargo ile ücretsiz gerçekleştirdiklerini belirten Anak; "İçinde bulunduğumuz bu dönemde hem çalışanlarımızın hem de müşterilerimizin sağlığına önem vererek hijyen önlemlerini arttırdık. Depo ve dağıtım operasyonlarımızda düzenli sağlık kontrolleri ve eğitimler vererek, tüm personellerimize maske, dezenfektan ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdik. Sevkiyat araçlarımızı ve depo ortak alanlarımızı düzenli dezenfekte etmekle birlikte, yoğun talep karşısında hizmet kalitemizi de korumak adına altyapımızı güçlendirdik, lojistik filomuzu genişlettik, temel tüketim ürünlerindeki stok seviyemizi arttırdık. Vatandaşlarımız sosyal izolasyon konusunda gerekli tüm önlemlerini alsın, içleri ferah olsun. Hayata geçirdiğimiz sıkı hijyen uygulamaları ile ihtiyaç sahiplerine siparişlerini hızlı ve sağlıklı şekilde iletmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Avansas’ta temizlikten gıdaya, kırtasiyeden teknoloji ürünlerine kadar 5 binden fazla ürün çeşidi var. Vatandaşlarımız evlerinden çıkmadan temel ihtiyaçlarını karşılayabilsinler diye, bu dönemde Avansas sadece iş yerinin alışveriş yeri değil tüm halkımızın alışveriş yeridir” dedi.

* İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde saat 17:00’a kadar verilen siparişler, 1 iş gününde teslim edilmektedir.


Hibya Haber Ajansı