Ankara Büyükşehir’in “Her Çocuğa Sanat” projesinde ilk konser heyecanı

Ankara Büyükşehir’in “Her Çocuğa Sanat” projesinde ilk konser heyecanı

Vakıf Katılım

Başkentin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocukları müzikle tanıştırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Her Çocuğa Sanat’ projesinde eğitim alan çocuklar ilk konserini verdi.

Proje kapsamında uzman eğitmenler ve akademisyenler tarafından çocuklara keman, çello ve koro olmak üzere müzik eğitimi veriliyor. ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Çocuk ve Sanatseverler Topluluğu’nun birlikte hayata geçirdiği proje kapsamında eğitim alan çocuklar ailelerine mini bir konser verdi.

Projeye ilişkin konuşan Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Her Çocuğa Sanat’ projemiz kapsamında Altındağ Gençlik Merkezi’mizde çocuklarımızla birlikteyiz. Çocuklarımızın sanatla iç içe olması için bu projeyi başlattık. Bugün ilk konserlerini verecekler. Çocuklarımız için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

İlk konser heyecanını yaşayan çocuklar ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Elif Azra Yıldırım: “Bugün koro gösterisi yapacağız. Yaklaşık iki aydır bu gösteri için hazırlanıyoruz. Bu koroda olduğum için çok mutluyum.”

Asel Mina Benli: “Keman çalabileceğim hiç aklımın ucundan geçmezdi. Daha sonra burada kemanla tanıştım ve kemanın çok güzel bir müzik aleti olduğuna karar verdim. Kemanı çok seviyorum.”

Miraç Efe Altuntaş: “Daha önce hiç keman çalmamıştım. Kemanla hiç aram yoktu. Burada ilk kez kemanla tanıştım. Çok seviyorum.”

Hibya Haber Ajansı